Guide til interstitials (udvidet)

2016-11-08 15:31:41 UTC

Interstitials er helsidesannoncer, som vises mellem en publikations sider. De kan benyttes på Android, iOS og web.

Denne guide forklarer konfigurationen af interstitials på iOS, Android, web og Windows 8. Adgang fås med dit logind til Visiolinks system.

Først logger du ind på Visiolinks system på Visiolinks system at www.admin.e-pages.dk

Når du har har logget ind, klikker du fanebladet "Device" og derefter "Ads 2". Følgende skærmbillede vil så dukke op:

1. Giv din annonce et genkendeligt navn.
  2. Definer et link, som annoncen skal føre til, når der klikkes på den.
  3. Indtast datoer for, hvornår din interstitial skal være aktiv.
  4. Vælg de platforme, som annoncen skal vises på. Vi anbefaler, at I opretter én separat interstitial for e-pages og én for device (iOS og Android).
  5. Hvis du ønsker, at annoncen kun vises på smartphones eller tablets, vælger du en devicetype. Hvis ikke, vælger du "Any". Det er vigtigt at vælge devicetype hvis du uploader annoncen i forskellige størrelser. Hvis annoncen kun skal vises på web, bør du også vælge "Any".
  6. Hvis du har flere versioner af din publikation, ønsker du måske at bruge en bestemt mappe. I så fald vælger du mappen i dropdown-menuen "Folder". Hvis annoncen skal bruges på alle versioner, lader du feltet være tomt.
  7. Du kan indsætte annoncen efter et bestemt antal sider ved at skrive sidetallet i feltet "Side(r)". Ved flere visninger af samme reklame bruger du komma til at separere siderne. Hvis feltet ikke udfyldes, vil annoncen blive vist efter hver 8.-12. sideskift.
  8. Hvis du ønsker at vise annoncen i bestemte udgaver, indtaster du katolog-id'et i "Katalog(er). Brug kommaer til at adskille forskellige udgaver. Dette gøres i "Katalog(er)".

Placering:

Som det kan ses i illustrationerne herunder, afhænger annoncernes placering af, om devicet er i portræt- eller landskabsformat. Hvis devicet er i portrætformat, vil annoncen blive placeret efter den den side, de er booket på, og altid lige før den efterfølgende side (figur 1). I landskabsformat er interstitials placeret efter den side, de er booket til. Hvis de er booket til en side, som fungerer som venstre halvdel af et opslag, vil annoncen blive vist EFTER opslaget (figue 2 og 3).

Fig. 1:

Fig. 2

Fig. 3

Du har nu lavet basisopsætningen for interstitials. Disse indstillinger vil gælde for alle versioner af annoncen, som du uploader. Når du trykker "Tilføj" nulstilles indstillingerne.

Du kan nu uploade flere versioner af din interstitial i "Tilføj medie".

Tip: Du kan uploade forskellige versioner af samme interstitial hvis du ønsker at vise forskellige besker i hhv. landskabs- og portrætformat.

1. Vælg en fil fra din computer.
  2. Vælg filtype (.png eller .jpg)
  3. Vælg format, hvis du ønsker at differentiere mellem stående og liggende interstitials (til hhv. portræt- og landskabsformat).
  4. Du kan vælge at uploade et billede med høj opløsning til devices med en høj pixeltæthed (f.eks. iPads med retina-skærm). Du finder en størrelsesguide længere nede i denne guide.

Tryk "Tilføj" når du har uploadet alle ønskede versioner af annoncen.

Om du ønsker at uploade en eller flere versioner af en interstitial er op til dig. Devicet vil altid vise den version, der passer bedst. Hvis du kun har uploadet én version, vil den blive vist på alle valgte devices/platforme.

Ovenfor ser du en interstitial med navnet "Interstitial test". Den er blevet uploadet i fire forskellige versioner: høj opløsning og lav opløsning, portræt- og landskabsformat. Herfra kan du redigere (blyantikonet), slette (det røde kryds) og se, om annoncen er online (hvis den er online, vil du se et grønt symbol som ovenfor).

I tabellerne finder du en guide til anbefalede størrelser af billedinterstitials. Disse størrelser er tilpasset, så de passer til hovedparten af skærmstørrelser og vil blive skaleret, så det passer til devicets størrelse. Du bestemmer selv om du ønsker at optimere interstitials til f.eks. iPad med retina-skærm med en skærmstørrelse på 2048 x 1536 px.