Guide til Clickable Ads

2016-11-08 15:28:39 UTC

Clickable ads (klikbare printannoncer) er blinkende klikbare områder oven på annoncen, som gør det muligt for brugeren at gå direkte til annoncørens hjemmeside ved at trykke/klikke på annoncen. Annoncer kan gøre klikbare på tre måder:

• Gennem XML
  • Ved indsættelse af hyperlinks i InDesign
  • Ved indsættelse af hyperlinks i Media Manager (Visiolink backend)

Denne guide viser dig disse tre fremgangsmåder. Det er ikke nødvendigt at opgradere dine apps for at implementere klikbare annoncer. Under særlige omstændigher kan det dog være nødvendigt med en opgradering. Implementeringen af klikbare annoncer fungerer på tværs af alle platforme (iOS, Android, Web).

Bemærk: URL'en må ikke indeholde specialtegn som # & æ ø å. URL'en skal encodes eller forkortes. Brug evt den gratis tjeneste bitly.com til at forkorte din URL.

Klikbare annoncer gennem XML

Ligesom du kan levere XML-filer med artikelindhold, er det muligt at levere en seperat XML-fil til den sædvanlige FTP-adresse. Denne XML-fil skal indeholde informationer, der gør det muligt at identificere det klikbare område entydigt. Det betyder, at der for hver annonce skal oplyses: sidenummer, sektionsnummer eller -navn, annoncens geometriske koordinater og URL til destinationssiden. Hvis der er brug for flere informationer for at genkende annonceplaceringer, bedes dette tilføjet.

Her er et eksempel på XML-strukturen for to annoncer:

<ad>
     <pagenumber>5</pagenumber>
     <newspaper>LP</newspaper>
     <sectionname>A</sectionname>
     <edition>1</edition>
     <url>http://www.lexab.net</url>
     <geometry bottom="384500.000000" right="133000.000000"       left="11000.000000" top="296500.000000"/>
</ad>

<ad>
     <pagenumber>8</pagenumber>
     <newspaper>LP</newspaper>
     <sectionname>A</sectionname>
     <edition>1</edition>
     <url>http://www.linkoping.se<url/>
     <geometry bottom="338500.000000" right="185000.000000" left="63000.000000" top="295500.000000"/>
</ad>

Leveringen af en seperat XML-fil med information om klikbare annoncer er kun én måde at gøre det på. Du kan også tilføje oplysningerne i den XML-fil, der indeholder artikler. Som minumum skal oplysningerne, der entydigt identificerer annonceplaceringerne være genkendelig ud fra den leverede XML-fil. Kontakt venligst Visiolink på support@visiolink.com, hvis du har brug for yderligere informationer.

Klikbare annoncer via XML bliver ikke vist på Flash-klienten.

Indsættelse af hyperlinks gennem InDesign

Når Visiolink processerer avisens PDF-sider og viser dem i app'en, kan links, der er tilføjet i InDesign, genkendes. Sådan indsætter man hyperlinks gennem InDesign:

1. Marker en annonce/et element i InDesign og lav et højreklik.

2. Vælg "Interactive" og "New Hyperlink..."

3. Indsæt den ønskede URL.

Gør dette ved alle de annoncer, som du ønsker at gøre interaktive.

4. Eksporter som PDF og sæt kryds i boksen "Hyperlinks".

Du kan nu processere avisen som sædvanligt.

Indsættelse af hyperlinks gennem Media Manager

Med dit login til Visiolinks backend har du adgang til Media Manager. Her kan du tilføje et klikbart område. Det gøres på følgende måde:

1. Vælg den publikation, hvor du ønsker at tilføje klikbare områder, og tryk "edit" (symbolet, der ligner en blyant).

2. Klik på fanebladet "Media Manager".

3. Klik på hotspot-toolet og tegn en boks omkring det område, som du ønsker at gøre klikbart.

4. Tryk på knappen '+'.

5. Vælg "External link" under "type of call".

6. Skriv et tooltip (tekst der vises, når musen holdes over området på web).

7. Indsæt en destinationsside. På apps vil destinationssiden åbne i en in-app-browser.

8. Tryk "Save" og tilføj det ønskede antal klikbare områder.

9. Når du er færdig og har gemt dit arbejde, kan du lukke vinduet.

De klikbare områder vil snart fremgå på web og i apps.