Sådan fungerer automatisk download

2016-11-25 13:39:32 UTC

Hvis funktionen 'automatic download' implementeres i din iOS- eller Android-app, kan dine læsere vælge automatisk overførsel af din publikation til deres enhed, så snart publikationen er bearbejdet af Visiolink. Det er en god måde at sikre, at indholdet er tilgængeligt, allerede når læseren åbner appen.

iOS

Vi bruger Apples Push Notification Service (APNS) på iOS-platforme til at vække appen og få den til at hente nye udgivelser i baggrunden. Brugeren har fuld kontrol over enheden. Det betyder, at han eller hun kan fravælge modtagelsen af automatiske downloads. Her ses en liste over indstillinger, der giver brugeren mulighed for at fravælge modtagelse af automatiske overførsler - og desuden et par logiske betingelser fra Apple, som skal være opfyldt for at publikationen kan downloades automatisk.

1. Brugeren skal kunne slå overførsel af data i baggrunden fra overalt for alle apps på enheden samt visse steder for udvalgte apps. Dette gøres via Indstillinger -> Generelt -> Opdater apps i baggrunden.
    Hvis den øverste funktion slås fra, deaktiveres alle baggrundsopgaver, og samtlige apps forhindres hermed i at bruge batteri og båndbredde. Hvis funktionen slås fra for en udvalgt app, vil kun denne app være forhindret i at overføre data i baggrunden.
  2. Notifikationer skal være slået til, så appen kan modtage push-meddelelser, som bruges til at påbegynde en overførsel. Det betyder, at brugeren skal acceptere push-meddelelser første gang appen åbnes efter installation. Det betyder også, at notifikationer skal være slået til via Indstillinger -> Notifikationer -> vælg app. I denne menu skal man slå notifikationer til. I denne menu er det også muligt at vælge, om app-ikonet på hjemmeskærmen skal udstyres med et tæller-ikon, som vil angive antallet af nyligt overførte udgivelser. Tallet forsvinder, når de automatisk overførte udgivelser åbnes eller slettes.
  3. Slutbrugeren kan vælge midlertidigt at forhindre baggrundsoverførsler af udgivelser ved at fjerne appen fra proceslinjen. Dette gøres ved at dobbeltklikke på den fysiske Hjem-knap og swipe appen væk fra skærmen.
  4. Enheden skal have forbindelse til Wi-Fi for at kunne hente udgivelser automatisk. Dette vil forhindre omkostninger ved dataforbrug.
  5. Brugeren skal være logget ind med gyldige brugeroplysninger for at kunne hente udgivelser automatisk.
  6. Apple vil gerne undgå, at enheden løber tør for strøm i løbet af natten. Derfor vil enheden afgøre, hvorvidt den skal tilbageholde en overførsel og/eller andre baggrundsopgaver på baggrund af parametre som forbindelseshastighed, enhedens strømniveau osv.
    Visiolink anbefaler dig at sikre, at enheden er tilsluttet strøm, mens du tester funktionen 'automatic download'.

Formålet med disse betingelser og indstillinger er at give slutbrugeren mest mulig kontrol over enheden og at sørge for den bedst mulige brugeroplevelse.

Android

Visiolink har adgang til mere omfattende kontrol over funktionen 'automatic download' på Android-platformen. Det betyder, at blot tre betingelser skal være opfyldt for automatisk overførsel af udgivelser:

1. Enheden skal være forbundet til Wi-Fi. Dette vil forhindre omkostninger ved dataforbrug. Bemærk, at mange Android-enheder kan sætte forbindelsen til Wi-Fi i dvale, hvilket vil afbryde Wi-Fi-forbindelsen 15 minutter efter, at skærmen er blevet slukket. Denne indstilling kan justeres i enhedens indstillinger.
  2. I appens indstillinger skal automatisk overførsel være slået til.
  3. Brugeren skal være logget ind med gyldige brugeroplysninger for at kunne hente udgivelser automatisk.

Der er ingen tæller på app-ikonet eller hjemmeskærmen på Android.