Guide: Integration af brugervalidering til app-adgang

2016-11-23 08:30:20 UTC

Hver gang en bruger forsøger at downloade en publikation i en app, sendes der en forespørgsel til Visiolinks server for at tjekke adgangen til publikationen. Hvis en ekstern webservicevalidering er blevet sat op, vil denne blive kontaktet for at tjekke adgangen. Hvis brugeroplysningerne er gyldige, vil de blive gemt i appen til fremtidig brug. Denne brugeroplysning kunne være være e-mail/password eller abonnementsnummer.

Appen forventer et ja / nej svar (eller TRUE/FALSE, YES/NO, 0/1). Det foretrukne svar fra en ekstern webservice er et JSON svar, men XML og ren tekst er også muligt.

En forespørgsel til jeres valideringstjeneste fra Visiolinks servere kunne se sådan ud:

http://example.validation.com/external/device/access.php?email={email}&password={password}&date={date}

For at jeres valideringstjeneste kan svare på, om der skal tillades adgang til den valgte publikation, skal den typisk have informationer, som identificerer brugeren og den publikation, der søges adgang til. I eksemplet ovenfor har vi inkluderet mindstekravet: e-mail, password og udgivelsesdato.

Forespørgelsen kan laves som enten GET eller POST-request.

Besked i appen

Hvis I ønsker at der skal vises en besked til brugeren når der nægtes adgang, f.eks. "ugyldigt password" eller "Intet gyldigt abonnement", så tilføj venligst denne tekst i (JSON) til beskeden om den nægtede adgang.

Flere publikationer

Hvis jeres app inkluderer flere publikationer, kan et ekstra parameter, “edition={prefix}”, inkluderes i forespørgslen sendt fra appen til jeres valideringswebservice. På den måde kan man styre adgangen til forskellige titler, hvis det er ønsket.