Ofte stillede spørgsmål om HTML Desktop

2016-11-08 13:25:34 UTC

Denne artikel giver et overblik over hyppigt stillede spørgsmål, når webløsningen opdateres fra den flash-baserede reader til HTML Desktop-løsningen. Hvis du ikke finder de oplysninger, du har brug for, bedes du kontakte Visiolink Customer Care: support@visiolink.com

I hvilke browsere og browserversioner fungerer HTML Desktop løsningen?

Da den er baseret på HTML5-teknologi vil løsningen fungere på browsere og browserversioner som fuldt ud støtter HTML5.

Vi laver tests og optimerer for de nyeste versioner af Chrome, Firefox, Safari og Edge samt Internet Explorer 11 og 10. Læsere, der benytter Internet Explorer 8 eller 9 vil blive omdirigeret til den Flash-baserede løsning.

Vær opmærksom på, at Microsoft fra og med 12. januar 2016 er stoppet med at supportere Internet Explorer 10 og derunder. Vi anbefaler kraftigt, at I anbefaler jeres læsere at opgradere til en nyere browserversion.

Da de fleste browsere opdateres automatisk, vil flere og flere læse læsere få den bedst mulige brugeroplevelse.

Hvorfor er teksten sommetider skarp og sommetider lidt sløret?

Vi er hele tiden på udkig efter måder at optimere ydeevnen på HTML Desktop løsningen. Vi definerer ydeevnen som en balance mellem generel hastighed og tekstkvalitet (skarphed). Af den grund gennemføres en test ved initialisering af HTML Desktop viewer. Resultatet af denne test vil afgøre, om læseren bør have den tydelige, vektoriserede tekst eller om han/hun ser en billedbaseret version, som kræver mindre ydeevne, men som er mindre skarp. Testresultatet afhænger af browser, browserversion og computerens hastighed.

Hvilken gavn har jeg af ændringer og forbedringer?

Hver gang et ønske om forbedringer bliver meldt ind under et projektforløb eller til Visiolink Customer Care, registrerer vi det og evaluerer, hvilke forbedringer der bør implementeres. Forbedringer vil automatisk blive tilgængelige så snart de er frigivet ligesom enhver anden Software-as-a-Service løsning.

Hvor bruges den centrale farve?

Farver er med vilje afdæmpede for at holde fokus på publikationen. En central farve (key colour) fastlægges og gælder for knapper i højre side (f.eks. søgeknappen), knapper i Article View (f.eks. sharing-knappen) og tekstelementer i Article View (f.eks. dato og sidetal).

Hvilke zoomniveauer er tilgængelige?

HMTL Desktop-løsningen har som standard fem zoomniveauer, der fungerer som følger:

• Niveau 1: 100 % (ingen zoom, hele opslaget er synligt)
  • Niveau 2: 130 %
  • Niveau 3: 220 %
  • Niveau 4: 350 %
  • Niveau 5: 500 %

Vores testresultater viser, at disse niveauer passer til langt hovedparten af indhold og læsevaner, også for synshæmmede læsere.

Hvordan navigerer man i en udgave?

Måder at navigere i publikationen:

• Når man er zoomet ud, vil højre/venstre-pil bladre i udgaven.
  • Zoom ind ved at bruge musens scroll wheel – hvert trin vil gå et niveau op/ned i de fem niveauer
  • Med ”Home”-knappen kommer man til det højeste zoom-niveau (niveau 5) og ”End”-knappen går tilbage til niveauet uden zoom (niveau 1).
  • Zoom ved at bruge page up/page down eller Apple/Fn + pil op/ned
  • Zoom ind ved at dobbeltklikke hvor som helst på en side
  • Zoom ind/ud i de fem zoomniveauer ved at trykke 1,2,3,4 eller 5 på tastaturet
  • Åbn en artikel med et enkeltklik på det fremhævede artikelområde
  • Mens man er zoomet ind, vil piletasterne op/ned/venstre/højre flytte rundt på siden

Desuden kan man bladre ved at trække i siden mens venstre museknap holdes inde eller ved at bruge pilene på skærmen.

Virker det på devices?

Hvis brugeren benytter et device, vil han/hun blive omdirigeret til en simpel fallback-løsning. HTML Desktop-løsningen er ikke optimeret til touch-devices. Generelt anbefaler vi at bruge native apps på mobile enheder.

Vi er klar over, at flere og flere PC'er har touch screen og i praksis fungerer som en hybrid mellem device og laptop. Dette vil vi tage i betragtning i det videre produktforløb.