Release notes til Desktop

2017-08-10 09:19:11 UTC

Fra og med december 2015 vil du kunne finde release notes for Visiolinks generiske Desktop-løsning her. Ved hvert release opdateres artiklen, og du vil kunne se, hvilke ændringer, der er blevet udrullet inden for den seneste måned som del af en Software-as-a-Service vedligeholdelsesstrategi. Nogle forbedringer vil have en omgående virkning for alle kunder, og nogle vil kræve aktivering.

Release: 1.17.07

Frigivelsesdato: 9. august 2017

Nye features

• Splash screen ved opstart understøttes nu på Desktop Web App
  • Mulighed for at indstille skarphed for at opnå bedre læseoplevelse på arkivudgaver (Understøttes ikke i Safari. Henvend dig på support@visiolink.com for at aktivere denne feature)
  • Gældende for Desktop Web Apps med voucherfelt: Det understøttes nu, at vouchers indsættes automatisk ved brug af link (ved at tilføje ?voucher=xxxx i URL'en)

Forbedringer

• Forbedret håndtering af hukommelse for at stabilisere ydelsen
  • Ved deling af artikler på mail deles nu URL'en til artiklen, ikke til udgaven
  • Der er nu understøttelse af tomme URL'er i enrichments, som benyttes til at lave et hotspot med tooltip, der ikke indeholder en URL
  • Teaserteksten ved deling af artikler er nu kortere og uden billede
  • Artikler åbner nu links i en selvstændig tab

Fejlrettelser

• Rettelse af en fejl, hvor forfatternavnet ikke blev vist i delte artikler
  • Rettelse af tysk tekst
  • Rettelse af en fejl ved søgning med '+'-tegnet
  • Rettelse af en sjælden fejl med skalering, når siderne i en publikation ikke har samme størrelse

Release: 1.17.06

Frigivelsesdato:  11. juli 2017

Nye features

• Tilføjelse af global search i Desktop Web App. Det betyder at man kan søge på tværs af titler, hvis der f.eks. er regionale udgaver eller morgen-og aftenudgaver.
  • Ny feature: Autoflip (automatisk bladring). Når den er aktiveret, vil siderne automatik skifte i den valgte udgave. Man aktiverer den ved at tilføje denne URL parameter: ?autoflip=true (der skiftes hvert femte sekund). Tidsrammen kan justeres manuelt sådan her: ?autoflip=true&autoflipseconds=X hvor X er antallet af sekunder, inden siden bladres.

Forbedringer

• Tilføjelse af cache-busting til Desktop Web App
  • Understøttelse af Dynamic Splash Screen, mens siden loades
  • Tilføjelse af tooltip til links-knappen
  • Mulighed for scrolling af menuen (når der er flere knapper end vinduet kan vise)
  • Ved søgning kan man nu kun vælge datoer, hvor der er en udgivelse
  • Forbedringer af ydeevnen ved søgning for at lette client- og serverbelastning
  • Zoom er ikke længere muligt, mens man bruger udklipsfunktionen

Fejlrettelser

• Fjernelse af udklipsfunktionen mens der vises interstitials
  • Sidetal vises nu i stigende rækkefølge i arkivet
  • Highlight af søgning vises ikke længere forskudt

Release: 1.17.05

Frigivelsesdato: 1.juni 2017

Forbedringer

• Tilføjelse af en fejlside, hvis Desktop Web App Fallback er aktiveret, men Flash er deaktiveret i browseren
  • Indikation af keyboard fokus: Tilføjelse af highlights ved brug af tastaturet til navigation, så det fremgår hvor langt man kommet
  • Alle muligheder for deling artikler vises nu som standard
  • Forbedring af links gennem Desktop Web App, så der nu er en direkte sti til udgave, sti og søgeforespørgsel
  • Tilføjet browser fane-ikon for Desktop Web App
  • Ulige tal beholdes nu i feltet, hvor sidetallet indtastet (før blev det ændret til det lige tal på opslaget)
  • Tilføjelse af tooltips om enrichments
  • Tilføjelse af indstilling, som kan definere, om pilene for sideskift i bunden altid skal vises eller ej

Fejlrettelser

• Rettet, at nogle sektioner scrollede op til toppen af sig selv
  • Rettet, at søgeresultatet i Desktop Web Fallback sommetider overlappede med interfacet
  • Rettet, at navigationslinjen kunne forsvinde efter man havde forladt browseren og var vendt tilbage
  • Rettelse af sprogfejl på siden, der angiver, at en artikel ikke er tilgængelig
  • Rettelse af problem ved deling af artikler

Release: Web 1.17.04

Frigivelsesdato: 2. maj 2017

Nye features

• Tilføjelse af ny udklipsfunktion. Kontakt Customer Care på support@visiolink.com for at aktivere featuren.

web4.png         web4a.png

Forbedringer

• Interstitials bliver nu skaleret op/ned for at opnå en forbedret brugeroplevelse
  • Forbedret eksternt Article View (det view, hvor artikler deles), der kan inkludere en brugerdefineret HTML blok (brugbar til annoncer, indlogning eller lignende)

Fejlrettelser

• Rettelse af fejl med autoscrolling efter søgning
  • Rettet at interstitials, der blev booket med frekvensbestemt visning, kunne blive vist med en frekvens, der afveg med 1 (f.eks. hver fjerde side i stedet for hver femte)
  • Rettelse af problem med med størrelsesændringer i browseren ved Windowsgenveje
  • Rettelse af diverse mindre oversættelsesfejl
  • Rettelse af fejl, hvor artikler ikke kunne åbnes i Article View umiddelbart efter en søgning
  • Forbedring af, hvordan region picker'en tilpasser sig størrelsen på vinduet
  • Rettelse af fejl, hvor fontstørrelsen ikke blev gemt korrekt.

Release: Web 1.17.03

Frigivelsesdato: 28. marts 2017

Nye features

• Visuel opdatering af Desktop Web Fallback
  • Tracking på Desktop Web Fallback gennem Tag Manager

Forbedringer

• Tilføjet mulighed for at overskrive tekst i delte artikler
  • Tilføjet mulighed for at definere margen af logoet gennem indstillinger
  • Venstre- og højrepile skifter nu mellem artikler
  • Forbedret visuel præsentation af Clickable Ads

Fejlrettelser

• Rettelse af problem ved zoom og sideskift
  • Rettet, at Desktop Web Fallback ikke blev vist korrekt ved rotation
  • Rettelse af fejl på Desktop Web Fallback, hvor arkivsøgning åbnede et forkert resultat
  • Rettelse af fejl på Desktop Web Fallback, hvor sektionsvælgeren ikke førte til den korrekte sektion
  • Rettelse af sjælden fejl, hvor tilgang til en side gennem link eller URL kunne vise den forkerte side
  • Mindre tilpasninger af den tyske oversættelse

Release: Web 1.17.02

Frigivelsesdato: 28. februar 2017

Nye features

• Ny fejl-side til brug når Flash ikke er understøttet eller Dekstop Web Fallback er deaktiveret (Kontakt Customer Care på support@visiolink.com for at få den nye fallback-side)

Forbedringer

• Udgaver kan nu åbnes inde i Desktop Web App, med muligheden for at vende tilbage ved at bruge tilbage-knappen.
  • Forbedret tekst på søgning og arkiv for bedre synlighed
  • Det er nu muligt at ændre sorteringen af arkivudgaver i indstilinger (stigende eller faldende)
  • Arkiv- og Søg-undersider kan åbnes ved at bruge /archive og /search i URL-stien (Dette vil kun fungere, hvis en region er blevet gemt, eller der kun er én region i løsningen. Desuden skal hhv. søg og arkiv være aktiveret)
  • Tilføjelse af en "Vælg"-knap til datovælgeren
  • Forbedret skarphed på 4K skærme
  • "Print" hedder nu "Print/Gem" for at tydeliggøre, at man har mulighed for at gemme sider.

Fejlrettelser

• Rettet, at interstitials ikke blev tracket korrekt
  • Rettet et problem med interstials, som er indstillet til at blive vist efter et vist antal sider, men hvor swipes på enkeltsider talte ikke med
  • Rettelse af problem med performance af enkeltsider i Desktop Web Fallback i Chrome

Release: Web 1.17.01

Frigivelsesdato: 25. januar 2017

Nye features

• Tilføjelse af zoom-knapper
  • Tilføjelse af knapper til navigering i zoomtilstand
  • Redesign af søge-interfacet (se screenshot herunder)

Fobedringer

• Tilføjelse af sidekategorier til oversigtspanelet

Bug Fixes

• Rettelse af fejl, hvor hurtigt skifte mellem sektioner ikke fungerede som ønsket.
  • Mindre rettelser til søgetips
  • Rettelse af en fejl, som kunne resultere i, at læseren ikke var i stand til bladre efter man havde bladret hurtigt frem og tilbage flere gange
  • Rettelse i en fejl med zoom i Firefox, hvor der blev zoomet en anelse til venstre af det forventede zoom-område
  • Rettelse af en fejl. hvor billeder i slideshow fik resten til teksten til hoppe og og ned
  • Rettelse af en fejl, hvor billedteksten sommetider kunne forsvinde, hvis billedet indgik i et slideshow.

Release: Web 1.16.11
Frigivelsesdato: 14.12.2016

Nye features

• Logoet i øverste venstre hjørne kan nu blive klikbart og omdirigere til en defineret hjemmeside. Kontakt Customer Care for at aktivere denne feature.
  • Et overblik over avisens sektioner kan nu vises under logoet ved siden af forsiden. Kontakt Customer Care for at aktivere denne feature.

Forbedringer & ændringer

• Forbedret følsomhed på scroll wheel, så man får en bedre zoomfunktion ved brug af trackpad

Fejlrettelser

• Rettet: der blev vist HTML tags i previewet, når man delte en artikel til Facebook
  • Rettet: datovælgeren i kalenderen kunne forsvinde for tidligt når man valgte en dato

Release Web 1.16.10

Frigivelsesdato: 16.11.2016

Forbedringer & ændringer

• Store forbedringer i forbindelse med kvaliteten og hastigheden af zoom. Vi har introduceret en ny metode til at vise teksten i publikationerne, hvilket reducerer loadtiden drastisk, når man zoomer.
  • We har tilføjet en hjælpetekst i interfacet for arkivsøgning, som giver tips til, hvordan man som læser kan optimere nøjagtigheden af søgeresultater.
  • I løbet af de seneste måneder er det sket en omstrukturering af måden, vi håndterer konfigurationer på. Dette release genkonfigurerer alle HTML Desktop-løsninger, hvilket muligvis kan føre til nogle uhensigtsmæssigheder i interfacet. Hvis du oplever problemer, bedes du kontakte Visiolink Customer Care på support@visiolink.com

Fejlrettelser

• Rettet: eventet ”søg” blev sendt to gange til Google Analytics
  • Rettet: listen over søgeresultater kunne være tom, hvis alle søgeresultater blev fundet inden for samme år. Nu udvides listen automatisk, hvis den indeholder resultater fra kun ét år
  • Sommetider blev billeder i Article View-listen ikke vist. Dette er nu rettet.

Release: Web 1.16.09
Frigivelsesdato: 06.10.2016

Forbedringer & ændringer

• Ny feature: Newsticker. Overskrifter for de seneste nyheder er tilgængelige via en menuknap. Nyhedslisten kommer fra et RSS-feed
  • Delte artikler har nu samme layout som i Article View. Dette layout sikrer, at jeres artikler altid vises på en flot måde uanset hvordan de åbnes – f.eks. fra Facebook, Twitter eller LinkedIn.
  • Teasere for artikler delt på sociale medier viser nu billeder fra artikleni stedet for forsiden af avisen. Dog vises forsiden, hvis artiklen ikke indeholder billeder.
  • Thumbnails (miniaturebilleder) af artikelbilleder vises nu i artikeloversigten. Dette giver læseren både overskriften, starten af teksten og billeder, når man bladrer gennem artikellisten i Article View.
  • I kalenderen er det nu muligt også at vælge år, så det er nemmere at finde den valgte dato.

Fejlrettelser

• Overskrifter i artikellisten blev ikke vist korrekt justeret i Firefox
  • Bedre genkendelse af artikelpositioner på siden

Release: Web 1.16.08
Udgivet den: 31.08.2016

Forbedringer & ændringer

• Vi har tilføjet en indstilling, som gør det muligt at vise søndag som den første ugedag i kalenderen
  • Login Portal: Vi viser nu forsiden af hver sektion ved siden af den nyeste udgave af publikationen.
  • Login Portal: Vi har tilføjet funktionaliteten for arkivsøgning, så læserne har mulighed for at søge efter indhold i arkivet inden de opfordres til at logge ind for at kunne åbne aviserne.
  • Menubjælken for Sektions- og sideoversigten er blevet forbedret og den åbner nu alle sektionsoversider, hvilket gør det muligt hurtigt at vælge sektion. Et klik mere vil udvide sidebjælken og vise en sideoversigt over alle sider.

Fejlrettelser

• Når man trykkede 'Escape' mens man var zoomet ind blev der vist navigationspile og noget af siden blev dækket.

Release: Web 1.16.07
Udgivet den: 11.08.2016

Forbedringer & ændringer

• I Article View vises nu kategorien (politik, udland, lokalt, fodbold) for hver enkelt artikel (hvis denne findes i xml'en) i stedet for sidens kategori.

Fejlrettelser

• Artikler åbnet i fuldskærmsvisning i Chrome blev ikke vist korrekt.

Release: Web 1.16.06
Udgivet den: 01.07.2016

Forbedringer & ændringer

• Optimering af tilgængelighed: vi har lavet en grundig gennemgang af readerens interface og optimeret den for synshæmmede ved at bruge screenreader-teknologi
  • Flere forbedringer på søgefunktionen, datovælgeren og visning af søgeresultater
  • Thumbnails (miniaturebilleder) i visningen af sideoversigten og i printmenuen bliver nu loadet på en bedre måde

Fejlrettelser

• Menuen i højre side fungerer nu bedre i Safari på Mac
  • Luk-knappen i arkivsøgningen kunne skjule andre knapper hvis vinduet blev nedskaleret
  • Navigationspile hopper ikke længere fra siden til bunden, når man bladrer fra en enkeltside (f.eks. forsiden) til en dobbeltside (et opslag).

Release: Web 1.16.05
Udgivet den: 24.05.2016

Forbedringer & ændringer

• Genvejstaster tilføjet for udvalgte funktioner. Læseren kan nu trykke Ctrl+O for at åbne sideoversigten, Ctrl+U for at åbne readeren i fuldskærmsvisning, Ctrl+F for at søge i udgaven eller i arkivet, Ctrl+H for at åbne navigationshjælpen og, som tidligere annonceret, Ctrl+P for at åbne printmenuen. Genvejskommandoer er synlige i tool tips når cursoren holdes over menuikonerne. Mac-brugere skal benytte Cmd-knappen + bogstav.
  • Optimering af caching, så ændringer og nye features er tilgængelige til alle læsere med det samme efter release, uden at det afhænger af caching.

Release: Web 1.16.04
Udgivet den: 20.04.2016

Forbedringer & ændringer

• En hjælpeskærm er aktiveret og tilgås via ikonet med et spørgsmålstegnet i menuen. Når den åbnes, vises en oversigt over alle muse- og tastaturgenveje, der bruges for at navigere i udgivelsen.
  • Key Color (hovedfarven) gælder nu for udvalgte sider, når der udskrives og der vælges dato i kalenderen
  • Kalenderen tillader nu, at læseren kan springe i måneder og år for at gøre det nemmere at finde arkivudgaver.
  • Større kontraster på visse tekster til gavn for bedre tilgængelighed. Tekster i HTML Desktop-readeren er nu fuldt kompatible med WCAG 2.0 niveau AAA (højeste grad af overensstemmelse)
  • Ved at trykke Ctrl+P (PC) / Cmd+P (Mac) på tastaturet åbnes print-menuen, hvis denne findes. Hvis print-menuen er åben, vil samme kommando udskrive de valgte sider.

Fejlrettelser

• Flash-fallback'en kunne vise sider i lav kvalitet, hvilket især var tydeligt ved zoom. Dette er nu rettet.
  • For tyske kunder: Søgning af stamformen af et ord returnerer nu resultater for sider, hvor også andre versioner af ordet indgår. Bemærk venligst, at overlayet kun vil highlighte ordet, hvis det vises på samme måde på siden.

Release: Web 1.16.02
Udgivet den: 07.03.2016

Forbedringer og ændringer

• Nye navigationspile i artikelvisningen. Nu kan læsere bladre gennem artikler ved at klikke på frem- og tilbagepilene.
  • Nyt miniaturebillede for forbedret oversigt. I artikelvisningen vises nu et miniaturebillede af siden med den aktive artikel i øverste venstre hjørne. I miniaturen er den aktive artikel markeret med en farvet overlejring (i jeres key color). Når man klikker på miniaturen, lukkes artikelvisningen, og siden vises.
  • Intet artikelvisningsikon, når der ikke er tilgængelig XML. Nu forsvinder artikelvisningsikonet på udgivelser, der af en eller anden grund ikke har artikeldata. Før kunne brugeren opleve at få vist en tom artikelvisning.
  • For at få samme måleparametre på tværs af platforme udløses downloadhændelsen i Google Analytics nu på HTML Desktop, Flash-fallback og enheds-fallback, hver gang en udgivelse åbnes. Det er nu det samme på tværs af alle platforme (iOS, Android, Windows, Web)
  • Der er tilføjet en mulighed for at slukke det automatiske slideshow med artikelbilleder i artikelvisningen, hvis en artikel har flere billeder. Når denne funktion aktiveres, er det kun det første billede, der bliver vist. Men det er stadig muligt at klikke på billedet og åbne et pop over-slideshow med alle billederne.

Fejlrettelser

• Rettelse af en fejl, der bevirkede, at ugedagsnavnene ikke svarede til datoerne i menuen Arkivsøgning
  • Rettelse af en fejl, der kunne få uncialen (det store begyndelsesbogstav i brødteksten) til at falde ned, når det blev kombineret med faktaboksene i artikelvisningen

Release: Web 1.16.01
Udgivet den: 01.02.2016

Forbedringer og ændringer

• Underartikler, der hænger sammen med en hovedartikel – eksempelvis en infoboks – er nu en del af hovedartiklen og har ikke længere separate poster.
  • Ved deling via e-mail viser pop op'en nu en meddelelse, når e-mailen er blevet sendt. Det forhindrer, at man sender adskillige e-mails.
  • Det er nu muligt at indsætte et tilpasset fav icon (favoritikon) Fav icons er små ikoner, der vises i browserfanen øverst på skærmbilledet. Det skal leveres i en opløsning på 32 x 32 px.
  • Zoom er blevet forbedret og kører mere ubesværet. Læseren kan nu zoome ind med fem zoomniveauer og bruge nye navigationsmuligheder. Se vores Ofte stillede spørgsmål for at få flere oplysninger.
  • Understøttelse af åbning af links i samme vindue. Som standard åbner links i et nyt vindue, men nu kan man vælge, at de skal åbne i samme vindue.
  • Forsidekalenderen (den kalender, der viser forsider i stedet for datoer) har nu fået en valgmulighed, så man kan få vist den nyeste publikation øverst. Standardindstillingen er, at den ældste vises øverst (hvilket betyder, at læseren får vist den første publikation for den valgte måned øverst).
  • Demosider: Det er nu muligt at vise et antal sider som demo til potentielle abonnenter. Når funktionen er konfigureret, kan du bruge det almindelige link til en hvilken som helst udgivelse og tilføje "/demo" på den. Når du distribuerer det pågældende link, kan alle, der åbner det, læse et antal sider (du kan selv konfigurere antallet – vi anbefaler tre), før de får vist en pop op, der beder dem gå til din login-/abonnementwebside. Du kan bruge Visiolinks standard pop op eller du kan oprette din egen udgave.

Release: Web 1.15.12

Udgivet den: 04.01.2016

Forbedringer & ændringer

• Tilføjelse af muligheden for at vælge mellem et mørkt og et lyst tema
  • Det er gjort muligt at tilføje op til tre links i menulinjen (f.eks. til jeres hjemmeside)
  • Det er gjort muligt at veksle mellem et "Home"-ikon og et "Link"-ikon, når der tilføjes links til menulinjen.
  • Introduktion af zoomniveauer fra 1 til 5 ved hjælp af scrolling med musen eller page up/page down
  • Den acceptable hastighed for dobbeltklip er øget fra 200 ms til 400 ms, hvilket gør det nemmere at zoome
  • Bredden for områderne for navigationspilene for "next page" og "previous page" er blevet forøget
  • Det er nu muligt at vælge mellem fortløbende nummerering af sidetal og sidetal, der starter forfra ved hvert sektionsskifte i sideoversigten og 'print pages'-visningen.

Fejlrettelser

• Datovælgeren i arkivsøgning er nu oversat (før var den på engelsk uanset hvilket sprog, der var valgt)
  • Tilføjet fallbackbillede, når indlæsning af sider fejler
  • Løsning af nogle problemer, der fik interstitials til at blive vist i udgaver, som de ikke var booket ind i.
  • Navigationspilene har en mere diskret farve når de klikkes
  • Søgeresultater sorteres nu korrekt
  • Løsning af nogle problemer med datoformateringen i søgevisning