Guide til App Store Optimization

2016-11-25 11:50:22 UTC

APP STORE OPTIMIZATION

Med mere end tre millioner apps i Apple App Store, Google Play Store og Windows Phone Store tilsammen, er der meget at gennemse når man leder efter en app. Heldigvis bruger de forskellige app stores søgealgoritmer, der hjælper dig med at finde præcis det, du leder efter.

Selvom ingen helt ved, hvordan de forskellige søgealgoritmer i app stores fungerer, forsøger vi alligevel at gøre det lettere for brugerne at finde vores apps, ved at sikre at de kommer øverst i søgeresultaterne. For at opnå dette, arbejder vi vi søgeoptimering: App Store Optimization - eller ASO.

ASO er en metode til at finde og forbedre de områder, som er tilbøjelige til at påvirke placeringen af en pågældende app, såsom bedømmelser og antal downoads. Da enhver app som regel er unik, skal forbedringerne også være unikke, f.eks. ændring af keywords eller beskrivelse.

Der er to overordnede områder at arbejde med inden for ASO - den første er keywords og den anden er assets.

Keywords handler om at finde de ord og navne, der bedst beskriver appen - dem, der virkelig definerer jeres apps, dens funktioner og features. Det er især vigtigt at vide, hvilke keywords brugerne anvender for at søge efter jeres app, da I har brug for dem for at komme øverst i listen. En vigtig ting at bemærke omkring keywords er, at de er begrænset i antal og det er derfor vigtigt at undgå almene og overflødige keywords, som ikke er unikke for den specifikke app. Hvis man bruger generelle keywords, vil andre apps også benytte dem, og så ryger appen længere ned ad listen.

Overvej også navnet på jeres app - navnet er det stærkeste keyword, så vær sikker på, at det er så præcist som muligt - ikke for langt, ikke for kort, helst  hele ord og ingen forkortelser.

Keywords er i direkte kontakt med algoritmen, og er derfor afgørende for appens placering i søgeresultaterne, men måden, som de forskellige app stores arbejder med keywords, er forskellige. Apple App Store tillader en at anvende et begrænset antal keywords, mens Google Play Store arbejder med beskrivelsen af jeres app. Det betyder, at keywords skal gentages mere end fem gange hver i beskrivelsen, men uden at spamme (eller forvirre kunden). Google har en guideline omdette: https://play.google.com/about/developer-content-policy.html

Assets er også vigtige for appen, men på en anden måde. De arbejder ikke med algoritmen på samme måde som keywords gør, men de henvender sig meget mere til brugeren, så de er mindst lige så vigtige for placeringen af appen - brugerne downloader, bruger og anmelder jeres app!

Assets handler om præsentationen af appen. Så tænk nøje over beskrivelsen af jeres app - prioriter de første tre linjer tekst for virkelig at sælge appen og fremhæve dens kvaliteter, features og funktioner - hvorfor er netop denne app bedre end de andre på listen? De første tre linjer vises i præsentationen, men hvis kunden ønsker at læse mere om appen, er det vigtigt at sikre sig, at de får noget ud af det. Tilføj nogle anmeldelser for appen og link til en webside - f.eks. en, der omtaler jeres app eller jeres egen hjemmeside - og gør det også omvendt: link til jeres app på jeres hjemmeside. Især Google er interesserede i dette, men det er generelt gavnligt for at få flere hits på appen, så det er relevant for alle.

Præsentationen inkluderer naturligvis screenshots og videoer af jeres app og dens features - og det hjælper, at designet også er tiltalende, for selvom funktionaliteten over tid er mere vigtig for brugeren end udseendet, er det designet, der fanger folks opmærksomhed. Hvis I er et anerkendt firma, så gør det synligt i præsentationen af appen - viser ikonet tydeligt, hvem I og appen er?

Som nævnt i starten, handler det mest om ratings og downloads, men arbejdet med at forbedre keywords og assets i appen burde kunne gøre forskel i placering af appen. Når det kommer til ratings, er det vigtigt ikke at plage læserne om at bedømme appen, da irriterede kunder som regel giver dårlige anmeldelser og bedømmelser - men det er en helt anden snak.

Selvom de forskellige app stores ikke bruger de samme algoritmer, kan man som regel lave de samme forbedringer og analyser på tværs af dem. Der er mange værktøjer til at tracke søgninger og keywords, f.eks. Sensor Tower, Searchman SEO, MobiledevHQ eller Mopapp.Mange af værktøjerne virker indtil videre kun med Apple App Store og Google Play Store, men Mopapp dækker også Windows Phone Store og Blackberry World.

Den følgende liste giver et overblik over do's og don'ts.

App Store Optimization – ASO

Gør

· Analyser apps med værktøjer (se en liste over værktøjer herunder)

· Giv appen et navn, som beskriver den (de mest brugte keywords - titler med mere end 20 bogstaver nedgraderes)

· Sørg for at navnet og logoet passer med avisens brand

· Brug tal i stedet for tekst, hvis tal er relevante

· Brug komma mellem keywords og undgå mellemrum

· Korte keywords (folk leder ikke efter lange ord)

· Inkluder særlige features, vundne præmier og gode anmeldelser i beskrivelsen af appen

· Brug de første tre linjer i appens beskrivelse til at angive så mange keywords som muligt (Google og Windows)

https://play.google.com/about/developer-content-policy.html

· Link til appen på hjemmesiden og link til hjemmesiden i appens beskrivelse

· Screenshots af appens funktioner

· Gode anmeldelser

· Mange downloads (de seneste 30 dage), få afinstalleringer (Google)

· Høj brugerfrekvens (Google)

Undgå

· Undgå almene keywords (epaper, nyheder osv.)

· Brug ikke tid og bogstaver på at gentage de samme ord

· Undgå at trygle læsere om anmeldelser (irriterede læsere giver få stjerner)

Værktøjer til at analysere ranglister og keywords

http://www.mobyaffiliates.com/blog/what-are-the-best-appstore-optimization-aso-tools/

Sensor Tower:          https://sensortower.com/

Appcodes:                http://www.appcodes.com/

MobiledevHQ:           https://www.mobiledevhq.com/app_store_optimization/plans

Straply:                   http://www.straply.com/

Searchman SEO:       https://searchman.com/

Mopapp (alle stores): http://www.mopapp.com/

De følgende guides er mere uddybende vejledninger, der kan hjælpe en med App Store Optimization.

Apple App Store Optimization:

http://www.trademob.com/app-store-optimization-guide-apple/

Google Play Store Optimization:

http://www.trademob.com/app-store-optimization-guide-google/

Windows Phone Store Optimization:

http://www.slideshare.net/mikalevo/windows-phone-aso-app-store-optimization