Guide til Deep Linking

2017-09-04 10:50:15 UTC

Deep Linking

Featuren "Deep Linking" tillader dig at linke via jeres hjemmeside, push-beskeder eller nyhedsbrev ind til appen på Android eller iOS. Dette er en god mulighed for at få potentielle nye læsere ind i appen. Instruktionerne herunder giver dig de oplysninger du skal bruge for at komme i gang med benytte Deep Linking-featuren.

Det kræver et kendskab til URL-struktur at skabe Deep Links, så vi anbefaler at featuren implementeres af en webudvikler eller lignende i jeres organisation.

Disclaimer

Der er en del begrænsninger på Deel Linking, ikke fordi det er vanskeligt at forbedre featuren, men fordi det er umulig.

• Links er struktureret forskelligt på de forskellige devices, det vil sige at et Android-link ser helt anderledes ud end et iOS-link.
  • Det er ikke en "intelligent" feature, hvilket i denne forbindelse betyder, at linkene peger på en destination, men ved ikke noget om brugerens device. Det vil sige, at hvis du er på et Android-device, men klikker på et iOS-link, vil devicet ikke genkende destinationen og vise en fejl.
  • Apple og Google implementerer sikkerhed på forskellige måder. Apple tillader ikke en webside at vide, om en bestemt app er installeret eller ej. Det betyder, at et link på et Android-device til en Android-app kan åbne enten appen eller Google Play Store, hvis appen ikke er installeret. Dette er ikke muligt på iOS (medmindre du bruger et smart banner, se dette kapitel længere nede).
  • De fleste e-mail-apps og -programmer har en begrænsning til kun at tillade sikre typer af links. Det betyder, at Deep Links til apps ikke er tilladt. Vi har måder at komme rundt på, men det kræver også noget arbejde.

How to/Vejledning

Deep Linking er et brugerdefineret link, som skabes afhængigt af platform og hvad der skal linkes til. Herunder er et overblik og derefter en mere detaljeret beskrivelse. Processen kan være simplere; det afhænger af, hvordan du ønsker at bruge Deep Linking.

• Skabe Deep Links
    1. Android
    2. iOS (installeret)
    3. iOS (ikke-installeret)
    4. Web
  • Omstrukturere Link
    • Alternativ
  • Smart Banner
  • Test
  • Udsend / Publish

Sådan skabes Deep Links:

Du skal bruge 4 forskellige links for at kunne nå ud til alle relevante devices.

Et link til web som peger til jeres login-side.

Et link til Android. Når linket aktiveres fra et Android device, will scriptet regne ud om appen er installeret på brugerens device eller ej. Hvis appen er installeret, åbnes appen. Hvis appen ikke er installeret, åbnes Google Play med muligheden for at downloade appen.

To links på iOS, da vi ikke har tilladelse til at spørge devicet, om en bestemt app er installeret. Det betyder, at brugeren aktivt skal vælge mellem to links: at åbne appen eller åbne App Store. Det er muligt at samle disse to links i et Smart Banner (se længere nede).

1 - Android:

Specifikke parametre er påkrævet afhængigt af brugen:

[PREFIX] – Præfiksnavnet på jeres app - dette oplyses af Visiolink.

[PACKAGE] – APP ID. Dette oplyses af Visiolink.

[USER] - Brugernavn hvis du ønsker at der logges ind med loginoplysninger.

[PASS] - Password hvis du ønsker at der logges ind med loginoplysninger.

[DATE] – Dato på den udgave, du ønsker at linke til. Hvis intet er specificeret, vises den nyeste. Format: YYYY-MM-DD (eksempel: 2016-09-28)

[PAGE] – Sidetal i udgaven, du ønsker at linke til. Hvis intet er specificeret, vises forsiden. Format: Integer

[PREFIX_TITLE] – Præfiks for specifik titel i jeres app. Hvis intet er specificeret, vises den, der senest er blevet åbnet. Visiolink kan give dig liste over præfikser for jeres titler.

For at åbne appen

intent://reader/#Intent;scheme=[PREFIX];package=[PACKAGE];end

Eksempel:

intent://reader/#Intent;scheme=visiolink;package=dk.visiolink.areader;end

For at åbne appen og logge ind med brugeroplysninger

intent://reader/#Intent;scheme=[PREFIX];package=[PACKAGE];S.username=[USER];S.password=[PASS];end

Eksempel:

intent://reader/#Intent;scheme=visiolink;package=dk.visiolink.areader;S.username= test@visiolink.com;S.password=guest;end

For at åbne den seneste udgave af jeres publikation

intent://reader/#Intent;scheme=[PREFIX];package=[PACKAGE];S.argument=open;end

Eksempel:

intent://reader/#Intent;scheme=visiolink;package=dk.visiolink.areader; S.argument=open;end

For at åbne den seneste udgave hvis der er flere titler i appen

intent://reader/#Intent;scheme=[PREFIX];package=[PACKAGE];S.customer=[PREFIX_TITLE];S.argument=open;end

Eksempel:

intent://reader/#Intent;scheme=visiolink;package=dk.visiolink.areader; S.customer=visiolink2; S.argument=open;end

For at åbne en bestemt udgave på en bestemt side

intent://reader/#Intent;scheme=[PREFIX];package=[PACKAGE];S.date=[DATE];S.page=[PAGE];S.argument=open;end

Eksempel:

intent://reader/#Intent;scheme=visiolink;package=dk.visiolink.areader;S.date=2016-10-13;S.page=8;S.argument=open;end

For at åbne en bestemt udgave på en bestemt side, hvis der er flere titler i appen

intent://reader/#Intent;scheme=[PREFIX];package=[PACKAGE];S.date=[DATE];S.page=[PAGE];S.customer=[PREFIX_TITLE];S.argument=open;end

Eksempel:

intent://reader/#Intent;scheme=visiolink;package=dk.visiolink.areader;S.date=2016-10-13;S.page=8; S.customer=visiolink2;S.argument=open;end

2 – iOS (installeret):

Der er eksempler på links længere nede. Det er nødvendigt at udfylde parametre, der er unikke for appen. Specifikke parametre er nødvendige afhængigt af brugen:

[URL] – Jeres apps URL-skema. Dette vil blive oplyst af Visiolink.

[VOUCHER] - Voucher som du ønsker at logge ind med.

[DATE] – Dato på den udgave, som du ønsker at linke til. Hvis intet er specificeret, vises den seneste Format: YYYY-MM-DD (eksempel: 2016-09-28)

[PAGE] – Den side i udgaven, som du ønsker at linke til. Hvis intet er specificeret, vises forsiden. Format: Integer

[PREFIX_TITLE] – Præfiks for specifik titel i jeres app. Hvis intet er specificeret, vises den, der senest er blevet åbnet. Visiolink kan give dig liste over præfikser for jeres titler.

For at åbne appen

[URL]://

Eksempel

vlereader://

For at åbne den seneste udgave af jeres publikation

[URL]://open

Eksempel

vlereader://open

For at logge ind med voucher og åbne den seneste udgave

[URL]://open?savedvoucher=[VOUCHER]

Eksempel

vlereader://open?savedvoucher=guest

For at åbne den seneste udgave, hvis der er flere titler i appen

[URL]://open?customer=[PREFIX_TITLE]

Eksempel

vlereader://open?customer=visiolink2

For at åbne en specifik udgave på en bestemt side

[URL]://open?date=[DATE]&page=[PAGE]

Eksempel

vlereader://open?date=2016-10-13&page=8

For at åbne en bestemt udgave på en bestemt side, hvis der er flere titler i appen

[URL]://open?customer=[PREFIX_TITLE]&date=[DATE]&page=[PAGE]

Eksempel

vlereader://open?customer=visiolink2& date=2016-10-13&page=8

3 – iOS (ikke installeret):

Link til jeres app in App Store.

På iOS må vi ikke spørge devicet om en bestemt app er installeret. Det betyder, at brugeren aktivt skal vælge at åbne appen eller App Store. Visiolink kan give dig det korrekte link.

4 – Web:

Link til jeres login-side.

Deep linking supporteres ikke på web, så der er ikke de samme funktionaliteter som på Android og iOS. Du vil stadig skulle guide jeres brugere i den rigtige retning, så vi anbefaler at tilføje et link til jeres login-siden.

Omstrukturere link:

De fleste email-klienter tillader ikke komplekse links, så det er ikke muligt at deep linke direkt fra en mail til en app (eller det afhænger af, hvilken email-klient brugeren benytter). For at omgå den begrænsning, er det nødvendigt at omstrukturere linket, så det ligner et normalt http-link.

Vi anbefaler at bruge et online tool til at omstrukturere linket, f.eks. tinyurl.com. Det er nemt at bruge og løser problemet.

Eksempel: intent://reader/#Intent;scheme=visiolink;package=dk.visiolink.areader; S.argument=open;end

Omstruktureres til dette: http://tinyurl.com/zsj743c

Dette er ikke nødvendigt, hvis du udsender dine Deep Links på andre måder end email, f.eks. på jeres hjemmeside eller gennem push-beskeder.

Alternativ:

Hvis du ikke ønsker at bruge et tredjeparts tool, kan du også skabe din egen HTML redirect side som indeholder deep linket og link fra email til redirect side. Dette kræver webhosting og lidt mere arbejde, men giver også flere muligheder med scripting.

Her er et eksempel på, hvordan en redirect page kunne se ud:

En redirect-side kan også være smart og genkende, hvilken type device du benytter og lede til et andet link, afhængigt af devicet. Dette gør det muligt, kun at vise et link til læseren (linket redirect-siden) og så vil siden føre læseren til det link, der er relevant.

Her er et eksempel på, hvordan det kan se ud:

Smart Banner

Du kan føje de to links på iOS (en til appen og en til app store) sammen ved at bruge et Smart Banner. Denne er kun tilgængelig via Safari-browseren på et iOS-device. Smart Banner linker til appen eller til App Store, afhængigt af om appen er installeret eller ej. Det er virkeligheden et banner i toppen af websiden snarere end et link.

Læs mere her: https://developer.apple.com/library/content/documentation/AppleApplications/Reference/SafariWebContent/PromotingAppswithAppBanners/PromotingAppswithAppBanners.html

Test

Det er vigtigt at teste Deep Links inden du udsender dem. Når kode skrives manuelt, betyder en enkelt tastefejl, at linket ikke virker. Test også redirect-siden.

Det er nemt at teste Deep Links ved at skrive URL'en i en browser på det specifikke device. Links til Android vil kun virke på Android og links til iOS vil kun virke på iOS.

Send

Du kan nu sende dine Deep Links. Hvis du sender via mail, husk at linke til redirect siden i stedet for det direkte Deep Link. Du kan også udsende deep links gennem push-besker ved at følge denne guide, eller, hvis I har flere titler, denne guide.