Hvorfor fylder appen så meget?

2017-03-31 14:46:25 UTC

Hvorfor fylder appen så meget?

Hvis du er ved at løbe tør for ledig plads og er nødt til at slette alle aviser for at rydde op, hvorfor fylder appen så stadig så meget? Svaret er: på grund af data, som er lagret i cache.

Intet problem, det håndteres automatisk!
Hver gang du lukker en app, vil den slette cache fra al dato, der er mere end 5 dage gammelt (med undtagelsen af hentede aviser).
Devicet vil derudover også slette cache automatisk når den er ved at løbe tør for plads. Den vil vise advarslen, som du ser herunder, og man man klikker "Done" bliver cachen slettet.

Hvad er cache?

Inden for computerteknologi er en cache en softwarekomponent, der gemmer data, så fremtidige anmodninger om data kan gives hurtigere. We gemmer en masse data i cache og det er der flere årsager til: For at gøre appen hurtigere, for at kunne bruge den samme data igen uden at skulle gentage downloads, for at præsentere nyhederne hurtigere til læserne osv. Der er mange fordele i at lagre data i cache. Dilemmaet er dog, at appen lader til at fylde meget mere, end den egentlig gør.

Appen tiltager i størrelse hver gang en læser ser noget nyt, f.eks. en avis, reklamer, interstitials, forsider eller lignende. Alt bliver gemt i cache, så en gentaget visning kan foregå meget hurtigere og appen er hurtigere at navigere i. Det betyder, at appen tiltager i størrelse uden at aviser downloades, da selv det at bladre henover forsiderne af avisen vil resultere i data lagret som cache. Det betyder også, at apps med mange titler vil gemme mere data end apps, der kun indeholder 1 avis.

Eksempel:
Dette device er næsten fyldt og har kun 33 MB tilbage. Visiolink-appen "Mine aviser" fylder 2,08 GB, men det meste af det er cachet data.
En fil med størrelsen 150 MB downloades, hvilket medfører advarslen, du kan se her i artiklen.

Når man vælger "Done" i advarslen, vil det mest relevante cache blive slettet, i dette tilfælde "Mine aviser".
Som du kan se herunder, er "Mine aviser" ikke længere iblandt de største apps, og selvom 150 MB er blevet downloadet, er der stadig lige under 2 GB ledig plads på devicet.

Kort og godt
Det er helt efter hensigten at appen lagrer store mængder data, da der er mange fordele ved det, og data slettes, når der er behov for det.