Guide til hotspots

2018-03-16 10:35:01 UTC

Enrichments Editor er et nyt redskab til at redigere enrichments (berigelser), også kendt som hotspots.

Hotspots er et områder i avisen/kataloget, som er gjort klikbart og som kan linke til en hjemmeside eller en anden side i kataloget.

Hvor?

For at åbne toolet, skal du først vælge det relevante katalog via Publication Overview og så trykke "Edit Publication". Du vil derefter se nedenstående vindue, hvor du skal vælge "Edit Content"

Efterfølgende ser du en oversigt over siderne i kataloget. Vælg den side/det opslag som du tilføje hotspots på, og klik så på "Edit Enrichments" i øverste højre hjørne. Dette vil åbne toolet.

Herunder er side 2-3 blevet valgt. Mulighederne i øverste højre hjørne bliver først synlige, når man har valgt en side/et opslag.

Tilføjelse af hotspots

I Enrichment Editor ser du nu 1 eller 2 sider, alt efter hvad du har valgt, og en bjælke med muligheder vises ude i højre side.

For at tilføje et hotspot, trykker du "ADD" og vælger det område på siden, som skal være klikbart.

I dette eksempel ønsker vi at tilføje et link til "Sportmaster"-reklamen, som fører til deres hjemmeside.

Vælg "DETAILS" for at indsætte et link og et tooltip.

Her vælger du, om der skal linkes til en ekstern side eller om der skal linkes til en side i samme katalog.

External Site linker til en hjemmeside, som indtastes i URL-feltet.

Tooltip er den tekst man ser, når man f.eks. holder musen henover hotspottet.

Hvis du i stedet vil linke internt i kataloget, bruger to feltet "Another Page"

Angiv den side, som skal åbnes og indtast et relevant tooltip.

Vælg "OK" og hotspottet er nu tilføjet.

Du kan også slette et hotsport; det gør du ved at trykke "Delete".

Gåde råd

Du kan tilføje så mange hotspots, som du har lyst til, men de må ikke overlappe hinanden.

Hvis du ønsker at starte forfra, kan du klikke på "DELETE ALL" i menuen.

Husk at gemme!

Det er vigtigt at gemme. De tilføjede hotspots vil ikke blive tilføjet til kataloget før de er blevet gemt.

Hvis du klikker på "CLOSE" og har lavet ændringer, der endnu ikke er gemt, får du advarslen, som du ser herunder, men hvis du blot lukker browseren eller fanebladet, er alle ændringer mistet. Så husk at gemme!

BEMÆRK! Hvis du planlægger at udskifte sider eller tilføje sider, så skal det gøres inden du tilføjer hotspots. Redigering af sider har stor indflydelse på hotspots og der en fare for, at hotspots slettes, hvis sider redigeres!